Instapklas

De jongste leeftijdsgroep heeft een bijzondere behoefte aan veiligheid en geborgenheid.

Eén van de grootste taken van de juf  is om de eerste kennismaking met het schoolleven zo aangenaam mogelijk te maken. Het ‘zich goed voelen’ (welbevinden) van de peuter staat centraal!
Daarnaast geeft de juf kansen tot ontwikkelen op verschillende vlakken. Het exploreren kent hier zijn eerste stapjes, dit door veel te kliederen en te kladderen.

De wereld op een speelse manier ontdekken wordt door de juf begeleid. Dit gebeurt door het aanbieden van materialen, activiteiten,… die dicht bij hun belevingswereld liggen. (kiekeboe-spelletjes, knuffelhoekje)
Deze leeftijdsgroep heeft veel nood aan groot motorisch bewegen. Er is in de klas en de gang ook veel ruimte om te bewegen. (klimtuig, fietsen,…)

kleuter